Citroen C5 1.6 HDi ESP ve ASR Arıza Işığı Neden Yanar? | Otomobil Forum | 2. El Otomobil Paylaşımları

UĞUR GÖKÇE
Kayıt Ol  |   Forum Ana Sayfa >>

Citroen C5 1.6 HDi ESP ve ASR Arıza Işığı Neden Yanar?

Arkadaşlar merhaba 2013 model Citroen C5 1.6 hdi dizel motora sahip aracım var. Bundan 2 ay önce yaklaşık 200 bin liraya yakın masraf ederek Citroen özel servisinde motor yaptıdım. Benim iki sorunum var ve arabadan resmen tiksindim. Derdi ve arızası bitmiyor.

1- Gösterge ekranında ESP ve ASR arıza ışığı yandı. Ustaya götürdüm bana ECU beyni değişmesi gerekir dedi. Ne kadar diye sordum 30-40 bin lirayı bulur dedi. Sizce doğrudan beyin midir bu arızanın kaynağı.

2- Arabaya dün mazot aldım ve 50 kilometre kullandım. Ancak çeyrek depo yakıt gitti. Kaba hesap yaptığım zaman km'de 20 lira falan yakmış oluyor. Bu neyin nesidir şimdi.

3- Arabaya gaz verdiğimde 2.500 devirden sonra ıslık sesine benzer ötme sesi geliyor. Bunun sebebi nedir?

Cevaplarsanız çok memnun olurum.

Ben olsam o arabayı yapan ustaya götürür. Bunları düzeltmesini söylerim ama hangi dille konuşacağıma onun tavrı karar verir. 100 bin lira para verip motor yaptıracaksın, arabayı arızalı alacaksın öyle bir dünya mı var?